Ecologische_hovenier

.

.

.

.

.

.

.

De Ecologische Hovenier zelf.

.

.

.

.

.

.

.

De geschiedenis van de Ecologische Hovenier

Victor Smit

De ecologische hovenier was van kind af aan al enthousiast over tuinen. Dat begon al op de lagere school met volkstuintjes.
Later studeerde Victor in Leiden dan ook af met een hoofdvak op het gebied van plantenvirussen.
Dit werd echter eerst opgevolgd door een promotie-onderzoek bij TNO op een heel ander gebied: medicijnontwikkeling op het gebied van kinderleukemie-bestrijding. Hieruit volgden
weer patenten in Europa, Canada en Australië en patentaanvragen in andere landen zoals de VS, China en Japan.
Maar ondanks dit succes was Victor toch niet gelukkig. Hij was namelijk door het “Grote geld” bijna alleen nog maar bezig met rechtszaken die over andere dingen gingen dan de bestrijding van kinderleukemie.

Dat vond hij dan ook geen duurzaam acceptabel leven meer. Vandaar dat Victor(, na 35 jaar gepassioneerd klussen en tuinieren als hobby, ) besloot om een punt achter de medicijnbusiness te zetten en op tuingebied een eigen bedrijf te beginnen. Zo startte Victor in 2010 Hoveniersbedrijf Schop en Co.

Via Ecologische hovenier Schop en Co kwam Ecologisch Hoveniersbedrijf EcoVita:

Hoewel Victor geniet van werken in de buitenlucht, is Victor altijd gek gebleven op het vergaren van kennis, ook voor het creëren bijzondere tuinen. Gewoon tuinieren was dan ook al snel onvoldoende:
de natuur is daar te belangrijk voor!
Verder is het creëren van Ecologische laag onderhouds-tuinen niet alleen interessanter, maar ook leuker én gezonder. Bovendien geldt dat niet alleen voor het milieu en de klant, maar ook voor de tuin, en zelfs voor Victor zelf.
En van van het één kwam het ander:
Victor maakte Schop en Co per 1 januari 2013 volledig ecologisch en het heette daarna: Ecologisch Hoveniersbedrijf Schop en Co.

Deze naam Schop en Co vond Victor zelf nog steeds leuk, ook na het verstrijken van nog eens 7 jaar, maar de naam dekte niet meer de lading van zijn passie voor de natuur én de jarenlange extra studies én het bijzondere karakter van de gemaakte tuinen, én vele zeer tevreden klanten verder (zie ook de referenties van Victor).

Daarom heeft Victor de naam van zijn bedrijf na heeeeel veel overpeinzingen 😉 veranderd in de huidige naam die beter die weerspiegelt wat het credo van dit bedrijf met de nieuwe naam EcoVita hoveniers is:

Dolce Vita delen…

En daarmee bedoeld Victor dat het goede leven pas echt genoten kan worden, als dier en plant ook kunnen meegenieten: ECOlogisch naar “La dolce VITA” dus.

Victor hoopt nog lang mooie, bijzondere Ecologische laag onderhouds-tuinen te mogen blijven maken, want hij geniet er elke keer weer van. Én hij geniet er ook steeds weer van dat zijn klanten er daarna ook veel van genieten!


Overig;
Referenties en tweets van de Ecologische Hovenier:


5 referenties over uitgevoerd werk van de ecologische hovenier:

Ligusterhaag en Vlier snoeien en inkorten  (09-2021) :

Referentie waardering MilieuCentraal (Milieuwijzer Utrecht) : 10 (5 sterren uit 5)

Opmerking via E-mail:
-Bedankt voor de goede samenwerking!


Tuin opknappen  (03-2018) :

Referentie waardering werkspot: 10 (5 sterren uit 5)

-Mijn tuin heeft een complete metamorfose ondergaan waar ik heel erg blij mee ben. Mijn totaal verwilderde tuin is omgetoverd in een heel verrassende tuin die elk jaar mooier zal gaan worden. Ik ben ook heel tevreden met de uiterst plezierige samenwerking met Victor Smit. Duidelijk en betrouwbaar. Meedenkend en inspirerend. In overleg kwamen er verrassende ideeën boven. Mijn tuin is van een last veranderd in een lust waarin ik weer graag bezig ben en ook fijn kan zitten. Er valt veel te genieten. De vogels zijn er weer. Er zit weer leven en kleur in mijn tuin. Ik ben meer dan tevreden.

Referentie1: Werkspot


Bamboe verwijderen  (04-2017) :

Referentie waardering werkspot: 9 (4,5 sterren uit 5)

-Prima vakman, houd zich aan afspraken en is vakkundig.


Vijverpomp en bamboe   (12-2016) :

Referentie waardering Werkspot: 10,0

-Ik heb erg goede ervaringen. Hij is betrouwbaar, denkt mee en doet wat hij zegt. Inmiddels zijn we twee (grotere) klussen verder en ook daarbij zijn de ervaringen positief.


Snoeien, mulchen en groenmat (04-2015) :

Review waardering google: 10,0 (vijf sterren uit 5)

Victor is een bevlogen hovenier, met enorme passie. Hij begeleid, helpt en adviseert met alles rondom het tuinieren. Hierbij let hij op jouw wensen en mogelijkheden. Wat opvalt is dat hij ook nadat de klus is gedaan, de aansluiting blijft houden of alles naar wens is, en daar ook fysiek voor terug komt. Tevens geeft hij email advies. Dit alles heeft ons positief verrast en we zijn dan ook erg blij met Victor.

Review google

Natuurlijk blijf ik altijd streven naar meer hele goede referenties. Mede daarom, heb ik EcoVita uitgezet in een aantal startpagina’s van betere kwaliteit, zoals:

Natuurlijk blijf ik altijd streven naar meer hele goede referenties. Mede daarom, heb ik EcoVita uitgezet in een aantal startpagina’s van betere kwaliteit, zoals:

hovenier .bestelinks.nl (groene vingers), maar ik heb ook een link uitgezet bij biofeedback .allepaginas.nl ( rubriek biologisch ) , en tenslotte: huis-en-tuin .expertpagina.nl (hovenier).


y


Als u genoeg over referenties heeft gezien over de ecologische hovenier en u meer wilt zien over het bedrijf en of de foto’s dan verwijzen wij u graag terug naar de hoofdpagina van de ecologisch hovenier.


Mocht u meer referenties willen zien, en/of meer recente referenties willen zien, verwijzen wij graag naar verdere referenties en reviews.

V

Verder zijn wij ook

Anders:


3 Voorbeeld-tweets van de Ecologische Hovenier:

Als u liever gelijk alle tweets ziet dan kan dat natuurlijk ook, kijk dan naar alle tweets hier.

Alleen de volgende 2 tweets, kan natuurlijk ook:

Toch maar alle tweets zien? , geen probleem! Dan alsnog alle tweets hier.

En weet u nu wel genoeg over de ecologische hovenier zelf?

Dan kunt u hier ook terug naar de hoofdpagina van de ecologisch hovenier voor meer over het bedrijf en/of de foto’s.

Of:

liever persoonlijk contact? Dan:

Hoveniersbedrijf EcoVita hoveniers

Ecologisch praten doet inmiddels iedereen.

Bij ECHT ecologisch aan de slag, helpen wij graag…

Samen nú zorgvuldig aan een (klein) stukje echte wereldverbetering!

DIENSTEN

-Ecologische Renovatie naar laag onderhoud.

-Ecologische tuinaanleg

-Ecologisch Renoverend onderhoud

-Ecologische laag onderhoud vijvers

-Ecologische Coaching


Werkspot